You are here
Home > Lajme > Shkëputje nga teksti “Thelbi” i shkruar nga Myftiu Qani ef. Nesimi

Shkëputje nga teksti “Thelbi” i shkruar nga Myftiu Qani ef. Nesimi

“E mira nuk e pranon ekskomunikimin, margjinalizimin, fobinë apo urrejtjen ndaj askujt dhe ndaj asgjësë. Ajo luan rolin e magnetit, ajo tërhek drejt vetes, që tregon se ajo nuk ekskomunikon por ofron, ajo nuk margjinalizon të tjerët por barazvlerësohet me tjerët, nuk ka fobi prej “tjetrit” por ndihet e kënaqshme me të, nuk krijon urrejtje por mbjell dashuri. Dashuria në këtë rast, sipas fjalëve të Rumiut, nuk duhet shikuar si një pjesë e një tërësie, por si një tërësi ku të gjitha pjesët kanë mundësi të jenë të ftalluara me të njëjtin miell. Ky pra është edhe thelbi i çdo gjëje.”

Artikuj të ngjajshëm

error: