You are here
Home > Lajme > Drejtuesit e USHT-së dhe Haxhi Lazim Destani në një takim të përbashkët me drejtuesit e Myftinisë së Tetovës

Drejtuesit e USHT-së dhe Haxhi Lazim Destani në një takim të përbashkët me drejtuesit e Myftinisë së Tetovës

Rektori i Universitetit Shtetëror të Tetovës, Prof. dr. Vullnet Ameti, bashkë me Prorektorin për Arsim, Prof. dr. Fehari Ramadani, dhe haxhi Lazim Destani, zhvilluan një takim me Myftiun e Myftinisë së Tetovës, Prof. dr. Qani ef. Nesimi, krye imamin, Mr. Ejup Selmani, si dhe disa imamë të xhamive të qytetit të Tetovës dhe fshatrave për rreth. Fillimisht, ata në këtë ditë të bekuar bashkërisht e falën namazin e xhumasë në Xhaminë e Pashës, në Tetovë.

Pas përfundimit të namazit, ata në hapësirat e Medresesë për Hafëzë në Tetovë realizuan një takim të përbashkët. ku diskutuan për tema të ndryshme, përfshirë edhe përforcimin e bashkëpunimit ndërinstitucional, ndërsa rëndësi të veçantë i kushtuan bashkëpunimit në mes të institucioneve arsimore dhe atyre fetare, përfshirë sektorin publik dhe privat.

Myftiu i Myftinisë së Tetovës, Prof. dr.Qani Nesimi theksoi se në rajonin e Tetovës ekzistojnë gjithsej 103 xhami dhe se shumica e imamëve të këtyre xhamive kanë të kryer fakultetet teologjike në vende të ndryshme të rajonit dhe botës.

Nga ana tjetër, Rektori i USHT-së, Prof. Dr.Vullnet Ameti theksoi se Universiteti Shtetëror i Tetovës në kuadër të Fakultetit Filozofik ka disa vite që e ka hapur Katedrën e Orientalistikës dhe interesimi i studentëve për këtë program studimor ka qenë jashtëzakonisht i madh. Ai tha se, përveç studimeve në Tetovë, Fakulteti Filozofik i USHT-së, Programin e studimeve të Orientalistikës e ka disperzuar edhe në qytetin e Shkupit.

Bashkëbiseduesit u dakorduan që takime të kësaj natyre të ketë edhe në të ardhmen, ngase vetëm në këtë mënyrë mund të ngrihen në piadestalin më të lartë vlerat tona si popull, përfshirë këtu ato kombëtare, fetare dhe mbi gjitha ato shoqërore.

1618404_728135833973187_89647483531763589_n 10462962_728136017306502_7938507990544516666_n 10613080_728136120639825_3678281556711027638_n 11156202_728136247306479_3319566564640739927_n

Artikuj të ngjajshëm

error: