Shkruan: Dr. Selver ef. Xhemaili “Bamirësia, një porosi hyjnore”

“O djali im, kryeje namazin, urdhëroje të mirën, pengoje të keqen dhe bëhu i durueshëm për çfarëdo që të godet! Me të vërtetë, ky është thelbi i patundur i të gjitha punëve.” (Kuran, Llukman: 17) Shkruan: Dr. Selver Xhemaili Shoqëritë njerëzore mund të çmohen dhe të vlerësohen për të tipare të ndryshme,

Hytbe nga: Harbin ef. Saliu

Falënderimi i takon Allahut xh.sh., salati, selamet, bekimet i takojnë krijesës më të përkryer pejgamberit të fundit të Allahut Muhammedit a.s.. I nderuari xhemaat, I Madhi Allah në Kur’anin Fisnik ka urdhëruar: بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ قَالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ  “Ai (shejtani) tha: “Pasha madhërinë Tënde, kam për t’i shmangur pre rrugës së drejtë që të

Hytbe nga: Hfz. Omer ef. Dauti

Hfz. Omer ef. Dauti: Zgjidhni problemet e tanishme duke u përqëndruar në rregullimin e ardhmërisë dhe investimit në shkollimin dhe edukimin e fëmijëve tuaj Me rastin e fillimit të vitit shkollor prindërit nxitojnë të përgatisin fëmijët e tyre me pajisjet shkollore, veshjet e përshtatshme. Rendi ditor fillon dhe ndryshon: rënia në

Hutbe nga: Armin Shaqiri – Vlera e namazit të sabahut

Falënderimi i takon Allahut xh.sh., salati, selamet, bekimet i takojnë krijesës më të përkryer pejgamberit të fundit të Allahut Muhammedit a.s.. I nderuari xhemaat, Allahu Fuqiplotë në Kur’anin Fisnik thotë: أَقِمِ الصَّلاَةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلَى غَسَقِ اللَّيْلِ وَقُرْآنَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كَانَ مَشْهُودًا  “Fale namazin kur zbret (nga zeniti) dielli, e deri në

Shkruan: Bekim ef. Demiri – KAZINOT DHE PËRDHOSJA E SHPIRTIT TË QETË

Ne suren Maide ajeti 90 Allahu Fuqiplotë thotë: "O ju që keni besuar! Me të vërtetë, pijet alkoolike, bixhozi, idhujt dhe shigjetat e fallit janë vepra të ndyta nga punët e djallit. Prandaj, largohuni nga këto, me qëllim që të shpëtoni!" Jemi dëshmitar për marrjen hove të një dukurie shumë

Hytbe nga Hfz. Bekim ef. Demiri (Imam në Xhaminë e Dradanisë – Tetovë)

HUTBE - MBI DREJTËSINË    “All-llahu urdhëron drejtësi, bamirësi, ndihmë të afërmve, e ndalon nga imoraliteti, nga e neveritura dhe dhuna. Ju këshillon ashtu që të merrni mësim.” (En-Nahl. 90) Njeriu nuk erdhi këtu, i nxitur nga pasionet, të jetojë një kohë të caktuar dhe të zhduket përgjithmonë. Por është planifikuar që ai

Hytbe nga Visar ef. Selimi

Muhammedi a.s. mëshirë për të gjithë botët Falënderimi i takon Allahut xh.sh., salati, selamet, bekimet i takojnë krijesës më të përkryer pejgamberit të fundit të Allahut Muhammedit a.s.. I nderuari xhemat, Allahu Fuqiplotë në Kur’anin Fisnik thotë: “Është e vërtetë se Allahu u dha dhuratë të madhe besimtarëve, kur ndër ta nga mesi

Hytbe për muajin e bekuar të Ramazanit nga Xhemil ef. Sadiki

Falënderimi i takon Allahut xh.sh., salati, selamet, bekimet i takojnë krijesës më të përkryer pejgamberit të fundit të Allahut Muhammedita.s.. I nderuari xhemaat, I Madhi Allah në Kur’anin Fisnik ka urdhëruar: “O ju që besuat, agjërimi (saum ) u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush,