You are here
Home > Lajme > ЧЕСТИТКА ЗА РАМАЗАН

ЧЕСТИТКА ЗА РАМАЗАН

“О вие кои што верувавте, постот ви е чинет должност како на оние пред вас, за да бидете богобојазни”. (Куран Ел-Бекаре,183 ајет).
Почитувани браќа и сестри,
Драги верници
Месецот на Рамазан-и шериф е месец во кој Аллах џ. ш, постот го направил должност за верниците, месец во кој почнал објавата на свевишниот Куран а.ш; исто така во овој месец се наоѓа и ноќта на Кадар, во која добрите дела кои ги чини верникот се убројуваат како ибадет чинети за илјада месеци. Овој месец е месец на солидарност помеѓу луѓето, месец на единство, месец кон меѓусобно зближување, месец на милоста и покајание.
Ја искористувам пригодбата да во името на Тетовското Муфтиство и во свое име да ви го честитам стапувањето на Рамазан-и шериф кои почнува на 18.06.2015 (четврток)
Го молам свевишниот Аллах x. ш. да ги прими нашите ибадети, да ги воедини нашите срца, да ја зајакнува нашето верување и да донесе мир, слобода и рамноправност во целиот свет.
Нека е Божји мир и спасение за сите негови поклонувачи.

Муфтиство на ИВЗ-Тетово;
Муфтија: Др.Ќани еф. Несими

Artikuj të ngjajshëm

error: