You are here
Home > Lajme > БАЈРАМСKA ЧEСTITKA од ИВЗ – Муфтиско Тетово

БАЈРАМСKA ЧEСTITKA од ИВЗ – Муфтиско Тетово

Почитувани браќа и сестри,
Почитувани верници !
Во име на Муфтијството на ИВЗ во Тетово и во моето лично име ви го честитам празникот Фитр-Бајрам, која доаѓа како подарок на светиот месец Рамазан, барајќи од Аллах џ.ш. да ги прими нашите молитви, садака и постот.
Верниците за време на светиот месец Рамазан, преку молитвите и постот ги извршиле обврските кои произлегуваат од Куранот, одстранувајки од нивните срца и душа нивната завист, омраза, озборубање, себичноста и мпзеливоста.
Верникoт пред се гo одржува ветувањето што му дадел на Алах џ.ш. ги издржува искушениета и маките, ги помага оние што имаат потреба.
Во исто време верникот покажува голема почит и грижа за благосостојбата на селокупното друштво за да можаат сите да имаат мир и спокојтво и да се осеќаат како едно тело и една душа.

Почитувани верници!
Во овие празнични денови на Бајрам сите ние со нашите посети, да го изразиме љубовта кон семејството, пријателите и соседите, да ги почитуваme универзалните концепти i разликите помеѓу нас и да посееме вредност и хуманизам меѓу луѓето.

Ви посакувам радост и среќа почнувајќи од семејна средина и пошироко.
Нека Свевишниот Алах биде задоволен со сите нас!

Artikuj të ngjajshëm

error: