Lajme

Shkruan Myftiu Prof. Dr. Qani ef. Nesimi: Përgjegjësia

Prof. Dr. Qani ef. Nesimi Myfti i Tetovës Përgjegjësia “Ndërsa më parë i qenë betuar Allahut, se nuk do të zmbrapseshin.  Për këtë besëlidhje me Allahun, do të përgjigjen!” (el-Ahzâb 33/15) “Mungesa e ndërgjegjes (për diçka) nuk tregon për mungesën e saj në esencë” (“Ademul vixhdani la jedullu ala ademil

Shkruan Myftiu i Tetovës Prof. Dr. Qani ef. Nesimi: Impakti i mektebit në formimin e personalitetit

Prof. Dr. Qani ef. Nesimi Myfti i Tetovës Impakti i mektebit në formimin e personalitetit “O Zoti im, shtoma dijeninë” (Taha, 114) “Më i miri nga ju është ai që e mëson leximin e Kur’anit për vete dhe të njëjtën ua mëson edhe të tjerëve” (Hadith) Fesë në përgjithësi, e asaj islame në veçanti, me tëkaluar nga një organizim teocentrik, si në atë politik,

Kolumna

Shkruan Myftiu Prof. Dr. Qani ef. Nesimi: Përgjegjësia

Prof. Dr. Qani ef. Nesimi Myfti i Tetovës Përgjegjësia “Ndërsa më parë i qenë betuar Allahut, se nuk do të zmbrapseshin.  Për këtë besëlidhje me Allahun, do të përgjigjen!” (el-Ahzâb 33/15) “Mungesa e ndërgjegjes (për diçka) nuk tregon për mungesën e saj në esencë” (“Ademul vixhdani la jedullu ala ademil

Hytbe

Shkruan: Dr. Selver ef. Xhemaili “Bamirësia, një porosi hyjnore”

“O djali im, kryeje namazin, urdhëroje të mirën, pengoje të keqen dhe bëhu i durueshëm për çfarëdo që të godet! Me të vërtetë, ky është thelbi i patundur i të gjitha punëve.” (Kuran, Llukman: 17) Shkruan: Dr. Selver Xhemaili Shoqëritë njerëzore mund

Hytbe nga: Harbin ef. Saliu

Falënderimi i takon Allahut xh.sh., salati, selamet, bekimet i takojnë krijesës më të përkryer pejgamberit të fundit të Allahut Muhammedit a.s.. I nderuari xhemaat, I Madhi Allah në Kur’anin Fisnik ka urdhëruar: بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ قَالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ  “Ai (shejtani) tha: “Pasha madhërinë

error: